En yakın perdeci

Eviniz için kullanışlı perde önerileri

Pratik bilgiler
Eviniz için kullanışlı perde önerileri

Perde seçimin yaparken öncelikle evinizdeki diğer eşyaları da göz önünde bulundurmalısınız. Perdeleri bu nedenle evinizdeki bütün eksiklikleri giderdikten sonra yapmanızda fayda vardır. Perde seçimi yaparken pek çok kişi oturma gruplarının rengine uyumlu tercihler yapmaktadır. Fakat hem koltuklarda hem perdelerde aynı ton kullanılması bir süre sonra sizi sıkacaktır. Çünkü tek düze olan evler genellikle sıkıcı bulunmaktadır.

Perde Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Perde seçimi yapmaya karar verdiğinizde tercihlerinizi en çok görünen renklere göre değil de en az bulunan renklere göre tercih etmelisiniz. Örneğin koltuğunuzun rengi mavi ve siz bu koltuklarda kırlentleri ve dekorasyon yastıklarını pudra tonlarında tercih ettiyseniz perdelerinizi de pudra tonlarında tercih etmeniz evinizde çok hoş bir hava yakalamanıza neden olacaktır.

Perdelerin rengi kadar modeli de önemlidir. Eğer sizler Osmanlı motifleri ile tasarlanmış mobilyaları ve gold rengi aksesuarları tercih etti iseniz perdelerinizin de bir o kadar gösterişli ve klasik modellerde olması gerekmektedir. Bu tür evlerde perdelerin kumaşı saten olarak tercih edilebilir.


Kullanışlı Perde Seçimi

Perdelerin modeli ve rengi kadar kullanışlı olması da önemlidir. Eğer eviniz için kullanışlı perde önerileri arıyorsanız tercihlerinizi stor perdelerden yana kullanabilirsiniz. Artık günümüzde pek çok perde çeşidi kendi kendini güneş ışığı ile temizleyen bilen özellikte olmasından dolayı stor perdeler oldukça kullanışlı olacaktır.

Stor perdelerin kire karşı daha dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle temizlik açısından kolaylık sunması bu perdelerin tercih edilmesini artırmaktadır. Sizlerde stor perdeleri tercih ederek çok daha kullanışlı bir perde seçmiş olursunuz. Ancak bazı bayanlar stor yerine normal perde tercih ederler. Bunun sebebi ise storların temizliği hakkında düşünceleridir. Aslında stor temizlik konusunda oldukça avantajlıdır.