En yakın perdeci

Sararmış perdeler nasıl beyazlatılır?

Pratik bilgiler
Sararmış perdeler nasıl beyazlatılır?

Perdeler, özellikle bayanların evlerinde sürekli olarak kullandığı ve oldukça önem verdiği eşyalardan birisidir. Gerek salon, gerekse oturma odası, gerekse yatak odası gibi bölümlerin tamamına her zaman için eşyalarla uygun olan perdeler kullanılır.Ancak perdelerle ilgili olarak bayanların yaşadığı en önemli sorunlardan birisi perdelerin kısa sürede batması ve kirlenmesidir.

Bu duruma perdelerin güzel bir şekilde yıkanması ve temizlenmesi gerekir. Ancak birçok bayan oldukça zahmetli bir iş olan perde yıkama işini sürekli olarak ertelemektedir. Hatta bazen perdeleri gerektiği gibi yıkamak bile perdelerin sararmış rengini normale getirmek için yeterli olmayabilir.

Sararmış perdeler nasıl beyazlatılır?

Öncelikli olarak tül ve perdeleri uzun süre boyunca sorunsuz bir şekilde bembeyaz kullanabilmek için sürekli olarak düşük ısılarda yıkamak gerekir. Sararmış olan perdelerin rengini kendi rengine getirmek için yapılabilecek olan yöntemlerden birisi perdeleri yıkamadan önce belirli bir süre tuzlu suda bekletmektir.

Tuzlu suda bekleyen perdeler kirlerinden ve tozlarından daha kolay bir şekilde arınır. Sararmış olan perdeleri beyazlatmak için farklı bir yöntemden daha yararlanılabilir.

Sararmış olan tülleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra içerisine bir bardak amonyak atılmış olan çamaşır sodalı suda bir iki saat boyunca bekleterek daha temiz ve beyaz bir duruma gelmesini sağlayabilirsiniz. Normal şartlarda tülleri asmadan önce ütülemek perdelerin sararmasına neden olacağı için her zaman tül ve perdeleri nemli bir şekilde ütülemeden asmanız gerekir.

Eğer tülleriniz çok buruşuksa ve ütülenmesini gerekiyorsa da büyük özen göstererek ütü yapmalısınız. Eğer evinizde jaluzi kullanıyorsanız da asla jaluzileri yıkamamanız gerekiyor. Jaluzileri ıslak olan nemli bir bezle dikkatli bir şekilde silerek de tertemiz bir duruma getirebilir ve rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.