En yakın perdeci

Perde temizliği

Pratik bilgiler
Perde temizliği

Kumaş ve tül:  Viskon, şönil, ipek ve tafta perdeler sadece kuru temizleme yapılabilir. Aksi bir talimat yoksa yıkanmaya uygun tüller soğuk veya 30 derecede çamaşır makinesinde yıkanabilir.

Katlamalı perde: Katlamalı perdeler tül yada kumaştan dikilmiş olabilirler. Kumaşın cinsine göre yıkama veya temizleme yapılmalı. Mekanizma üzerindeki perdenin çıkarılıp takılması zorsa perdecinizden yardım istemelisiniz. Yıkanmaya müsait katlamalı kumaşları 30 derecede ve çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

Stor perde: Apresi gideceği için yıkanması önerilmez, önce yerinde ve elektrikli süpürge ile tozunu alın. Düzgün ve sert bir zeminde köpük ve süngerle silip, kurulayabilirsiniz.

Ahşap jaluzi ve ahşap stor perde: Belli aralıklarla kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu alabilir, yağ veya sigara isi oluşmuşsa nemli bezle silebilirsiniz.

Plastik veya metal jaluzi: Şertilerini kapatıp, tüylerle toz alabilir ya da düzgün bir zemina yayarak sabunlu su ile yıkayabilirsiniz. Perde bantları paslanmaz ancak jaluzinin alt ve üst kasası yıkamadan sonra kurulanmalıdır. Bnatları açık şekilde kurutabilirsiniz.

PVC dikey perde: Bantları deterjanlı bezle silinebilir ya da taşıyıcı raydan çıkarılarak yıkanabilir.

Screen stor: Aksi bir talimat yoksa yıkanabilir. Mekanizmasından çıkaracağınız perdeyi düz bir zeminde fırça ile yıkayabilirsiniz.

Düet - Pilise: Narin yapılı perdelerdir. Kumaş katlarının bozulmaması için susuz köpüklü süngerle silinebilir. Talimatında yıkanabileceği belirtilmişse 30 derecede yıkama yapabilirsiniz.

Kaynak: TETSİAD ev tekstili ürünleri kullanıcı el kitabı.