En yakın perdeci

Yatak odası perde seçimi nasıl olmalı?

Pratik bilgiler
Yatak odası perde seçimi nasıl olmalı?

Yatak odamıza perde seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle şu unutulmamamlıdır ki yatak odası kişiye özel ve dinlenme odasıdır. Bu sebeple yatak odasına perde seçerken dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan bir tanesi de renk seçimidir.

Perde için renk seçimi yapılırken odadaki mobilyaların ver duvarların rengi göz önünde bulundurulmalı. Seçilen perde rengi mobilya ve duvarların rengi ile uyumlu olması odaya bir bütünlük kazandıracaktır böylece ayrı bir havada olmayacağı için mekanın derinliğini daha iyi hissedebilirsiniz.

Yatak odalarının dinlenme ve uyuma odaları olduğunu düşünecek olursak perdelerimizin renklerinin pastel ve mat renklerde seçilmesi daha uygun olacaktır.

Perde seçimi yapılırken yapılan en sık yapılan hatalardan bir tanesi de güneşliklerin çok sık dokunmuş olanlardan tercih edilmesidir. Çok sık dokunmuş bir güneşlik güneşin odaya girmemesine sebep olur. Bu da yatak odasının sıkıcı ve dinlendirmek yerine daha çok yoran bir oda olmasına sebep olur.

"Güneş girmeyen eve doktor girer" Atasözümüzü unutmamakta fayda var.

Fakat siz yinede güneş ışığının sabah erkenden yüzünüze vurmamasını ve odanızın karanlık kalmasını istiyorsanız blekaut (Blackout) denilen ve güneş ışığını tamamen kesen stor perde sistemlerini kullanabilirsiniz.