En yakın perdeci

Genç kız odası perde seçimi

Pratik bilgiler
Genç kız odası perde seçimi

Perde bir odanın dekorasyonunda her zaman dikkatleri çekmektedir. Göz önünde olması nedeni ile odaya ilk girildiği anda gözleriniz perdeler ile temas kuracaktır. Bu nedenle perde seçimi yaparken odalardaki aksesuar tercihlerine, duvar rengine, kullanılacak olan mobilyalara göre de bir tercih yapmanız gerekecektir.


Perde Seçiminde Önemli Noktalar Nelerdir?

Perde seçimi yapılırken elbette kullanılacak olan odaya göre karar verilmelidir. Yani sizler bir çocuk odası ile bir salon da aynı perde seçimlerini kullanamazsınız. Bu nedenle perdeleri seçer iken öncelikle odanın da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Eğer odanız geniş ise daha canlı, parlak renkleri tercih edebilirsiniz. Fakat küçük ve ışığı az alan odalar için perde seçilirken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Küçük odalar için genellikle stor ya da zebra perdeleri tercih edebileceğiniz gibi fon perdeli olan kumaşları da tercih edebilirsiniz. Bu perdelerin seçiminde odanızı nasıl dekore edeceğiniz çok önemlidir. Eğer sizler daha klasik odalar dekore etmek istiyor iseniz perdelerinizi de klasik mobilyalar ile uyumlu olarak tercih etmelisiniz.


Genç Odaları Nasıl Olmalıdır?

Kız genç odası perde seçimi yaparken öncelikle kullanacağınız mobilya tarzlarını belirlemelisiniz. Eğer düz ve beyaz renkli mobilyalar tercih ediyor iseniz perde rengini farklı tonlarda tercih edebilirsiniz. Kız çocuğu denilince akıllara ilk olarak pembe rengi gelmektedir. Fakat artık klasikleşmiş olan bu durumdan kurtulmak için farklı renk tonlarına da yönelebilirsiniz.

Örneğin country tarzı mobilyalar tercih ederek mavi fon perdeli, keten kumaşlı perde modellerini tercih edebilirsiniz. Aydınlık bir oda için tülleri beyaz tonlarında kullanabilirsiniz. Genç odası olacağından dolayı daha cıvıl cıvıl çiçekli perdeleri seçebilirsiniz. Özellikle genç odalarında perdeler için çeşitli süslemeleri de kullanmanız doğru bir tercih olacaktır.