En yakın perdeci

Banyo için perde seçimi

Pratik bilgiler
Banyo için perde seçimi

Banyo için perde seçimi yaparken dikkat edilecek en önemli hususlar banyonun boyutları ve perde için kullanılan malzemedir.  Tabiki banyo perdelerinin desen ve renkleride öneminlidir fakat malzeme ve ebatlar daha önem derecesi olarak daha ön sırada yer almaktadır.

Banyo perdeleri ağırlıklı olarak banyoda istenilen bölümleri ayırmak veya zemin ve duvarları sudan korumak için kullanılmaktadır.

Banyo perdelerinin bir çok çeşidir bulunmaktadır. Plastik malzemeden üretilen perdeler, karanlıkta parlayan fosforlu perdeler, saten baskılı perdeler banyo perde çeşitlerinden bazılarıdır.

Oldukça dekoratif, güzel, ve şık olan banyo perdesi modelleri banyoların daha farklı, daha geniş, daha güzel ve daha dekoratif gözükmesine olanak sağlamaktadır.

Saten, keten ve pamuklu kumaş malzemeden üretilen banyo perdeleri görüntüleri itibariyle her ne kadar zarif ve albenisi yüksek olsada suya maruz kalacakları için temizlenmeleri oldukça zahmetli bir süreçtir. Bu sebeple banyo için plastik perdelerin seçilmesi daha doğru bir tercih olacaktır.

Plastik olan banyo perde modelleri içinden kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Kalitesiz, plastik perdeler, zaman içinde suyun ve sıcaklığın etkisiyle koku yayabilmektedir.

Banyoya perde seçerken dikkat edilecek diğer bir husus perdelerin takılacağı çubuklardır. Ahşap, metal ve plastik çeşitleri bulunan banyo perde çubukları seçilirken perde kabininin modeline, perdenin renk ve modeline ayrıca bir bütün olarak banyoda kullanılan seramiklerin desen ve renklerine dikkat edilmelidir.

Banyonuza perde seçmeden önce banyo perdeleri galerimize göz atabilirsiniz.