En yakın perdeci

Rusya ile ilişkilerde yeni dönem, perde sektörü için heyecan yaratıyor.

Sektör haberleri
Rusya ile ilişkilerde yeni dönem, perde sektörü için heyecan yaratıyor.

Rusya'ya yapılan ihracatın kriz sonrası yara alması özellikle tekstil sektörünü de etkiledi. Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği, yaşanan uçak krizi sonrası düşen ihracat ivmesinin yükselmesi için ikili ilişkilerde yaşanan olumlu tablonun etkili olacağını belirtti.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), iki ülke arasında uzun yıllara dayanan bir ticaretin söz konusu olduğunu ve ev tekstili sektörü için çok fazla önem arz eden bu ticaretin, uçak krizi sonrası düşen ihracat rakamlarının eskisinden de iyi olması için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Türkiye-Rusya ilişkilerinde buzların erimesi sonrasında iş adamları Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiler.

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, ‘'Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya ile ilişkilerin eski seviyelere taşınması için her iki tarafında kararlı olduğunu, özellikle dış ticarette yaşanan kayıpların telafi edileceğini, Tük İhraç ürünlerine ve Türk girişimcilerin Rusya'daki faaliyetlerine getirilen kısıtlamaların belirli bir takvim içinden kaldırılması, Türk akımının canlandırılması ve vizesiz rejimin yeniden yürürlüğe konulması konusunda mutabakat sağlandığını belirttiklerine'' dikkat çekti.

TETSİAD Başkanı Aydın; ‘' Rusya ile kriz sonrası tekstil sektöründe yaşanan ihracat kayıplarımızın giderilmesi oldukça önemli. Bu nedenle biz ihracatçılar daha çok çalışacağız ve 2016 yılının kalan bölümünde, Rusya'ya ihracatımızda kayıplarımızı telafi etmeye çalışıp ve 2017 yılına daha güçlü giriş yapmış olacağız.

Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte planlanan projelerin hayata geçirilmesi için, her iki tarafta, çok daha hızlı ve gayretli olacaktır. Yıllara dayanan güzel dostluk ve ticari ilişkilerin, geçmişi aratmayacak şekilde onarılacağını, iki ülke ekonomisine de katkı sağlayabilecek projelerin gerçekleşeceğini, düşünüyoruz.'' dedi.