En yakın perdeci

Genç odası için perde seçimi

Pratik bilgiler
Genç odası için perde seçimi

Gençlerin kendini ifade etmek için seçtikleri birincil yol giyim tarzları ise ikincisi hiç şüphesiz odalarının nasıl dekore edilmiş olduğudur. Bir genç için odası onun kişisel evi hatta arkadaşı gibidir. Gencin kendisini bütünü ile rahat, bağımsız ve mutlu hissetmek istediği odasında kullanılan perdeler bu hisseler oluşmasında ciddi etken olmaktadır.

Oda dekorasyon işinin bir sektör haline geldiği günümüzde perde seçiminde birçok seçeneğe ulaşmak artık mümkün. Genç odası için perde seçimin yapılırken doğal olarak ilk yapılması gereken odayı kullanacak gencin tercihlerinin belirlenmesi olmalıdır. Odayı kullanacak kişinin beğenileri hiç kuşkusuz en önemli unsurdur.

Genç kızların odalarında kullanılan perdelerde genel olarak lila, pembe ve kırmızı renkleri ağırlıklı olarak kullanılırken, genç erkek odalarında ise siyah, gri ve mavi renklerin hâkimiyeti bulunmaktadır. Ayrıca desenli perdeler genç kız odalarında daha fazla kullanım imkânı bulmaktadır. Hayali kahramanların figürlerinin kullanıldığı perdeler ise erkek odalarında daha fazla yer almaktadır.

Perde seçimi yapılırken kullanılacağı odanın diğer unsurları mutlak suretle dikkate alınmalıdır. Perde tek başına kullanılan bir ürün olmadığından,  odadaki yatak, dolap gibi diğer malzemelere hem tasarımı hem de renkleri ile uyum sağlamak durumundadır. Bu noktada ebeveynlere ciddi bir iş düşmekte. Odanın bütününü görüp uygun seçenekleri belirlemede yetişkinler gençlere yol gösterici olmak durumunda. Sadece odadaki eşyalar değil ayrıca duvar renkleri ve oda geometrisi de perde seçiminde dikkate alınmalıdır.

Özellikle son dönemlerde kullanılacak perde seçeneği olarak stor yapılar ön plana çıkmaya başladı. Temizlenmesi son derece kolay olan stor perdeler aynı zamanda oda aydınlatmasının kontrolünde sağladığı kolaylıklarla tercih edilebilecek ürünler noktasına geldi.

Renk, tasarım ve odanın genel yapısına uygunluk kıstasları dikkate alınarak ama mutlaka gencin beğenisini kazanmış perde modelleri seçilip kullanılmalıdır.