En yakın perdeci

Eski perdelerinize hareket kazandıracak 9 öneri

Pratik bilgiler
Eski perdelerinize hareket kazandıracak 9 öneri

Evinizdeki eski ve sıkıldığınız perdelerin görünümünü değiştirmek veya biraz hareket katmak isterseniz sizler için hazırladığımız, 9 stil ipucu, normal perdelerinizin görünümünü daha süslü ve canlı bir şekle dönüştürmenize yardımcı olacak.

Perdelerin pencereye basit bir şekilde yayılması, odaya giren ışığın filtrelenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda mekana sıcaklığı getiren yumuşak bir ortam yaratır. Bu nedenle bazen perdelerimizden sıkıldığımızı ve onları biraz hareketlendirmemiz gerekebilir.


1. Perdelerinizi eşsiz desenler oluşturacak şekillerde boyayın


Perdeleriniz odanızın eğlenceli havasını bozuyor, ve sıkıcı bir hale getiriyorsa perdelerinizi boyayın. Basit ve sıkıcı beyaz perdelerinizi katlayarak kumaş boyasına daldırın. Rastgele kumaş boyasına daldırdığınız perdelerinizde benzersiz ve hareketli desenler elde edin. Bu yöntem ile daha spor ve rahat döşenmiş odalarınız için perdelerinize taze bir görünüm kazandıracaksınız.


2. Lüks görünümlü perde


Yaldızlı perdelerle odanıza lüks bir dokunuş getirin. Böyle bir görüntüyü elde etmek zahmetsiz ve kolay sayılabilir. İhtiyacınız olan tek şey, perdenin  üst kısmına altın varak kullanarak yatay bir desen yaratmaktır. Lüks görünüm koyu renkli perdede daha da klas ve zarif bir sonuç veriyor.


3. İlginç rustik kornişler


Sadece perdeler değil, rustik çubukların ve kornişlerin çarpıcı görünümü, mekana şık bir dokunuş sağlamaya da yardımcı olabilir. Rustik çubukların perdeler gibi eşit derecede dekoratif davranmasını sağlamak için şık pirinç perde halkaları ve saydam plastik bir rustik çubuk alın.


4. Hazır desen paneller


Komple tavandan zemine kadar uzun perdeleriniz varsa, kenarlarda veya altta karmaşık bir desenin bulunması, odanın içinde çok fazla ezici olmaksızın şık bir tasarıma sahip olmasını sağlar. Desen görünümü, keskin kumaş perdelerde daha da zarif ortaya çıkacaktır.


5. Benzersiz perde bağları (braçol)


rustik çubukları gibi, perde bağları da normal perdeleri zarif gösterebilir. Pirinç kanca ve halat perde bağlantıları ile özelleştirilmiş bir malzemeyi tercih edin. Görünüş basittir ve anında perdelerin görünümünü geliştirecektir.


6. Püsküllü perde bağı (braçol)


Bu püsküllü tarz perde bağı, standart perdenin görünümünü değiştirmeyi sağlayan başka bir seçenektir. Perdenizin tarzını ve rengini patlatacak bir renk tercih edin. Bu, perdelerinizin görünümünü tamamlayan bir unsur olacak.


7. Dantel süslemeli perdeler


Küçük dokunuşlar ve tamamen yaratıcı bir şey arıyorsanız, perdenin altına dantel ekleme yapmayı deneyin. Perdenize ekleyeceğiniz dantel paneller odanıza dekoratif ve çekici bir dokunuş kazandıracaktır.


8. Metalik perdeler


Sizden metalik objelerden ve metalik görüntüden hoşlanan biriyseniz perdelerinize minik metalik dokunuşlar yaparak eski, sıkıcı perdenizin havasını değiştirebilirsiniz. Seçtiğiniz bir altın veya metal varak deseni varak transfer yöntemini kullanarak perdenize uygulayın veya altın varak şeridini  makasla keserek istediğiniz şekilleri elde edin ve perdenize uygulayın görünüm sıradışı ve cazip gelecektir.


9. Kalın perde bağı (braçol) ve boya


Daldırma boyalı efekt için bir başka tasarım seçeneği, perdelerin alt kısmını parlak mürekkebe daldırıp güzel bir görünüm elde etmektir. Uygulayacağınız renk enerji ve canlılığıyla evin görünümünü anında değiştirebilir.

Perdenizi dantel, pom-pom veya metalik tabaka ile detaylandırmayı planlıyorsanız da, görünümünüzü özgün tutun ve eksik olan havayı mekânınıza eklemek için denemeler yapın.

Not: Bu sayfada yer alan içerik bilgilendirme maksadıyla yayınlanmıştır. Uygulamalar sonucu perdelerde oluşabilecek istenmeyen durumlardan sitemiz sorumlu değildir.

Kaynak: designtrends.com