En yakın perdeci

Perde alırken sıkça sorulan sorular ve cevapları

Pratik bilgiler
Perde alırken sıkça sorulan sorular ve cevapları

Bu yazımızda  müşterilerin perde satıcılarına sıkça sordukları soruları ve cevaplarını yazacağız.

Amacımız, bu bilgilerin her zaman el altında olması ve belkide perdeyi alırken sormayı unuttuğunuz veya aklınıza gelmeyen soruları buradan sizlere hatırlatmaktır.

1) Tüller güneşte solar mı ve bunu önlemek için bir şey yapabilirmiyiz?

Cevap: En kaliteli tüller dahi güneşin kavuruculuğu karşısında zamanla yenik düşer, solmaya başlar ve rengini kaybeder. Bunu önlemek için kesinlikle güneşlik veya stor, zebra kullanmaktır.


2) Tül perdeler kaç derecede yıkanmalı?

Cevap: Tül perdelerin 30 derecede suda yıkanması veya kuru temizlemeciye verilmesi tavsiye edilir.


3) Tül perdeler ütülenir mi?

Cevap: Tül perdeler son yıllarda ütü gerektirmeyen malzemeden üretilmektedir. Ama sizin tülünüz ütülenen tipte bir tülse çok sıcak olmayan bir ütü veya perde ile ütü arasına bir kumaş koyarak ütüleyebilirsiniz.


4) Duvarımın eni 3 metre siz neden perdeyi 9 metre olarak hesapladınız?

Cevap: Perdeleriniz dikilirken pilelerin oluşması ve istenilen şeklin elde edilmesi için bu şekilde hesaplanır bu sebeple 3 metrelik bir duvar için yaklaşık olarak 9 metre tül, kumaş kullanılır.


5) Mutfak perdeleri kısa mı olmalı yoksa uzun mu?

Cevap: Mutfak perdesinin boyunun uzunluğu, kısalığı tamamen mutfakta kullanılan mobilya (masa, sandalye, koltuk), pencerenin önünün açık veya kapalı olmasına ve pencerenin altında kalorifer peteğinin olup olmamasına göre seçilmelidir.


6) Briz perdemi tutan çubuğun ucu kayboldu sadece bu ucu alabilirmiyim.

Cevap: Briz perdeyi tutan çubuklar takım olarak satılmaktadır bu yüzden çubuklarda meydana gelen bir arıza veya kayıpta çubukları takım olarak almanız gerekiyor.