En yakın perdeci

Çin malı perdeler aslında ne kadar ucuz ve ne kadar sağlıklı?

Sektör haberleri
Çin malı perdeler aslında ne kadar ucuz ve ne kadar sağlıklı?

Son yıllarda sadece ülkemizi değil tüm dünyayı saran çin malları tabiki perde piyasasında etkilemeye başladı.

Büyük çoğunluğu alım gücü zayıf insanların oluşturduğu ülkemizde insanlar genellikle ucuz ürün alma eğilimi göstermektedir.

Ucuz perdenin ülkemizdeki karşılığı olan çin malı perdeler bu sebeple oldukça rağbet görmektedir.

Bazı mağazalarda fiyatları 9 liraya kadar düşen zebra perdeler dikkat çekiyor.

Peki bu ucuz çin malı perdeler gerçekte ne kadar ucuz ve ne kadar sağlıklı?

Bu konuyu işin uzmanlarına, Türk perde üreticilerine sorduk, konunun uzmanları bizlere kısa fakat oldukça yeterli bilgiler verdiler.


Çin malı perdeler sağlıksız

Bu konuda yetkililerin açıklamaları şöyle oldu.

Çin malı perdelerin yapımında, özellikle plastik aksamların ve boyaların bolca kullanıldığı mekanizmalı stor, zebra vb. perdelerde kullanılan malzemelerin içeriğini bilemiyoruz.

Bu perdelerde kullanılan malzemeler kanserojen maddeler içeriyor olabilir. Bu konuda herhangi bir denetim yapılmadığı için bu malzemelerin içeriğini bilemiyoruz.

Perdelerin tüm gün güneş karşısında durduğunu düşünecek olursak ısı sonucu kanserojen maddeler salınım yoluyla havaya karışabilir ve evdeki insanlar bunu soluyarak kanserojen maddeyi vücuduna almış olur.

Ayrıca bu perdelerde kullanılan malzeme kalitesiz olduğu için kısa süre sonra güneşin etkisinden dolayı sertleşerek dökülmeye başlıyor ve perde kullanılamaz hale geliyor.

Aslında ucuza alınan perde kısa bir süre sonra değiştirilmek zorunda kalınacağı için tekrar masraf etmek gerekecek ve bu durumda ucuz sandığınız perde pahalıya gelmiş olacak.

İnsanlarımızın perde alırken biraz daha fazla ücret ödeyerek yerli malı ve daha kalileti perde tercih etmeleri hem onların hemde ülkemizin yararına olacaktır.

Vitrinlerde gördükleri "20 liraya zebra perde" gibi fiyatlara çok itibar etmemeleri müşterinin yararına olacaktır.