En yakın perdeci

Jaluzi perde temizliği ve bakımı

Pratik bilgiler
Jaluzi perde temizliği ve bakımı

Jaluzi perdeler, metal, ahşap veya plastikten imal edilen şerit (slayt) biçiminde içeriden görülmeksizin dışarıyı görmeyi sağlayan, şerit biçiminde perdeler olarak tanımlanabilirler. Peki jaluzi perdelerin temizliği ve bakımı nasıl yapılır?

Jaluzi perde temizliği konusunda akla gelecek iş şey perdecilere danışmak olabilir. Perdecilerde bulunan bu iş için üretilmiş makinalar, jaluzi perdelerin zarar görmeden neredeyse ilk günkü haline dönmesini sağlayacaktır.

Profesyonel temizlik haricinde jaluzi perdelerin temizliği herkesin evinde bulunan hortum ve fırçayla yıkayarak yapılabilir. Fakat bu tür uygulamaların yapılması bazı sakıncalar doğurmaktadır. Dikkatsizce yapılan bu tür bir yıkama işlemi jaluzinin slaytlarının kırılmasına sebep olabilir. Özellikle dikkatsizce yapılacak baskılar slaytların yamulmasına veya kırılmasına sebebiyet verebilir.

Özellikle ahşap jaluzileri piyasada satılan fiber toz alma fırçaları ile düzenli aralıklarla temizleyerek tozların yapışmasını engelleyebiliriz. Ahşap jaluzi perdeler uzun süre temizlenmediğinden dolayı fazla tozlandıysa hafif nemli bez ile fazla bastırmadan temizlenebilir. Ayrıca piyasada satılan ve jaluzi perdelerin temizliği için özel üretilmiş bazı kimyasallar ile temizleme işlemi yapılabilir.

Açık alanlarda ve sigara içilen ortamlarda daha çabuk kirlenen Jaluzi perdelerin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Daha çok sigara içilen ortamlarda kullanılamaz hale gelebilen bu perdelerin slaytları, sigara dumanını direk olarak çekmektedir. Bu yüzden de renk solmaları ve kirlenmesi gibi durumlar görülmektedir.

Jaluzi perdelerin bakımını ev imkanları ile yapmak zor olacağı ayrıca ustalık gerektiren bir iş olduğu için, jaluzi perdelerin bakımını yapmak üzere jaluzi perdeyi satın aldığımız perdeciye veya jaluzi perde bakımı yapan bir şirkete götürmekte fayda var diye düşünüyoruz.

Evde kullanılan jaluzi perdelerin bir yıl, ofiste kullanılan jaluzi perdelerin ise altı ayda bir bakımlarının yapılması perdelerin ömrünü uzatacaktır. Jaluzi perdelerin bakımı, jaluzilerin yıkanmasını, iplerinin ve çubuklarının arızlarının giderilmesini veya yenilenmesini kapsamaktadır.