En yakın perdeci

Perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Pratik bilgiler
Perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Evine, ofisine veya yazlığına yeni perde alacaklar, perde alırken nelere dikkat etmeliyim diyorsanız işte bu başlık tam size göre.

Yeni bir ev,ofis veya yazlık aldınız ya da uzun zamandır kullandığınız perdelerinizin artık değişim zamanı geldi. Peki yeni perde alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyormusunuz ? Perde alırken hangi hususları göz önünde bulundurmalısınız? Uzmanlarımız bu konudaki bilgi ve deneyimlerini sizler için kaleme aldı.

İşte perde alırken dikkat edilecek hususlar.

Öncelikle yeni alınacak perdenin ölçüleri doğru alınmalı, bu konuda perde ölçüsü nasıl alınır başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz. Yeni alınacak perdeler odanın büyüklüğüne, mobliya ve halıların şekil, rengine göre seçilmelidir. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken diğer bir husus perde alınacak odanın güneşi ne kadar aldığıdır.Güney cepheli odalara nispeten daha az güneş alan ve 20 metre kareden küçük odalar için daha açık renkler tercih edilmeli ayrıca alınacak perdenin desenleri mümkünse daha küçük olmalıdırlar. 20, 25 metre kare ve daha büyük odalarda, salon, oturma odası gibi alanlarda desenleri daha büyük perdeler seçilebilir, bu seçim tercihe göre değişklik göstersede büyük odalarda büyük desenlerin daha estetik göründükleri unutulmamalıdır.

Kısa modeller tercih edilecekse, eteği desenli modeller tercih edilmelidir. Perdenin etek tarafı tercihe bağlı olarak bir veya iki sıralı tüllerden seçilmesi estetik açıdan daha iyi olacaktır.


Eteği desenli kısa perde modeli.


Yere kadar inen tüllerin eteğinde perdenin düzgün durması için kurşun olmalı veya tülün eteği daha geniş ve iki kat dikilmelidir.

Dikişler çok önemli

Alınacak perdelerede renk, desen ve modelin şekli kadar dikişlerde çok önemlidir. Düzgün dikilmemiş bir perde eğri gözükebilir ayrıca desenleri ve modeli düzgün yansıtamayacaktır bu sebeple perde alırken dikişlerine göz atmakta fayda var.