En yakın perdeci

Mutfak perdesi seçerken nelere dikkat edilmeli

Pratik bilgiler
Mutfak perdesi seçerken nelere dikkat edilmeli

Perde alırken nasıl ki her odanın tarzına, perdenin kullanım amacına ve daha bir çok etkene dikkat ediliyorsa mutfak için de aynı kural geçerliliğini korumaktadır.

Kadınların gün içerisinde en çok vakit geçirdiği alanlardan bir tanesi olan mutfaklar için perde seçerken göz ardı edilmesimemesi gereken unsurlar vardır.

Yarım boy çiçekli mutfak perdeleri ve stor perdeler, mutfak perde modelleri arasında en çok tercih edilenleridir. Farklı ölçülerde tasarlanan bu modeller ile mutfağınıza ayrı bir canlılık katabilirsiniz.

Fakat unutulmaması gereken şeylerin başında kullanılacak perdenin kullanım amacı, nasıl temizleneceği ve tabiki ortama katacağı dekoratif özelliktir.

Mutfak perdesi seçerken şunları göz önünde bulundurun.

Temizliği kolay perdeler seçin: Bizim için en önemli kriter olduğunu düşündüğümüz şey mutfak perdelerinin kolay temizlenebiliyor olmasıdır. Mutfak perdeleri herkesin malumu çok sık kirlenir, bu kir genellikle yağlı kirlerdir bu sebeple temizliği en pratik olan kumaşları seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Kolay alev almayan perdeler seçin: Mutfaklar doğası gereği sıcak ve ateşin kullanıldığı ortamlardır. Bu sebeple mutfak için perde seçerken ısıya dayanıklı perdeler malzemeden üretilen perdeler seçilmelidir. Bu perdeler arasında kolay alev alan jüt ve bambu türü perdeler kullanılmamalıdır.

Açık renkleri tercih edin: Mutfağınızda kullanacağınız perdelerin açık renklerden tercih edilmesi doğru olacaktır. Koyu renkler daha kasvetli ve mutfağınızı daha küçük göstereceği için açık ve canlı renkler tercih etmek doğru olacaktır.

Perdenin az yer kaplaması: Mutfak perdelerinin, diğer odalarda kullanılan perdelere göre daha yaz yer kaplaması daha doğru olacaktır. Geniş ve ağır bir yüzeyi kaplayan ve yere kadar uzanan perdeler tavsiye edilmez. Perdeler mutfakta diğer odalar nazaran daha çabuk kirleneceği için temizlenmesi daha zahmetli olacaktır bu sebeple perdelerin küçük olması daha avantajlı olacaktır.

Aklınızda bir fikir olmuşası için sizler için hazırladığımız Mutfak Perdeleri Galerisi'ne göz gezdirebilirsiniz.