En yakın perdeci

Balkon perdesi seçimi

Pratik bilgiler
Balkon perdesi seçimi

Perde, insan oğlu için ilk zamanlarda odaları ayıran bir araç görevi görürken günümüzde bir çok fonksiyon yüklenmiş bir araç haline geldi.

Balkon perdesi ağırlıklı olarak pvc veya sadece cam ile kapalı olan balkonlarda tercih edilmektedir. Balkon perdeleri genellikle güneş ışığının kesilmesi veya dışardan bakıldığında balkonun görülmemesi için kullanılmaktadır. Balkon perdesi seçerken amaçlanan hedef göz önünde tutularak seçilmelidir.

Güneşi yoğun olarak alan balkonlarda kullanılacak olan kumaş yoğun olan malzemeler üretilen kumaşlardan seçilmelidir. Bu tarz malzemeler ultraviyole ışınlarını emerek absorbe eder ve ev halkını güneşin zararlı ışınlarından korumuş olur.

Yüksek tavanlı balkonlarda, sundurma ve pileli modeller dekorasyon adına doğru tercih olacaktır. Kumaştan üstte yapılan sundurma aynı renk ya da uyumlu olan iki renk tercih edilebilir. Ayrıca sundurma altına stor kullanımı da yapılabilmektedir.

Balkona perde için açık renklerin kullanımı mekâna ışığı doğru şekilde iletir ve hafiflik verir. Açık renkler bu alanın büyük gözükmesine olanak sağlar.

Balkonlarda kullanılan katlamalı perde modellerine Roman ya da Avusturya perde ismi de verilmiştir. Bu camlarda kullanılacak olan yatay Roman perde modelleri Japon güneşlikler ile tamamlanabilir. Katlamalı olan balkon perde modellerinde mekanizma ya da elle katlama sistemi kullanılabilmektedir. Elle kullanımda ip ya da kumaşı tamamen el yordamı ile toplamanız gerekir. İp ya da kumaş ile tasarlanan modeller görsel açıdan şık olsa da kullanım açısından zorlayabilir.

Stor perdeler balkon perdesi olarak en çok tercih edilen perde modelidir. Stor perdeler  açılma ve kapanma özelliğine sahip olduğu için kullanım kolaylığı sağlar. Balkonlarda genel olarak stor perdeler tercih edilse de tül, zebra, jaluzi  modellerde tercih edilebilir.

 

Sizler için derlediğimiz "Balkon Perdeleri Galerisi" için aşağıdaki görsele tıklayın.