En yakın perdeci

Jaluzi perde ölçüsü nasıl alınır?

Pratik bilgiler
Jaluzi perde ölçüsü nasıl alınır?

Jaluzi perdeler uzun seneler kullanılma imkanı sunması, pratik olması ve güneş ışınlarına karşı yüksek oranda koruma sağlaması sebebiyle oldukça sık tercih edilen bir perde çeşididir.

Peki jaluzi perde ölçüsünü kendimiz alacaksak nelere dikkat etmeliyiz, ve doğru ölçü nasıl alınır sorularının cevabını bu yazımızda bulacaksınız.

Jaluzi perde ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerek ilk nokta, açılır kanadın olup olmamasıdır. Bildiğiniz gibi pencerelerin bir sabit kanadı bir de açılan kanadı veya kanatları vardır. Jaluzi ölçüsü alırken tek parça şeklinde ölçmek yerine, pencerenin açılır ve sabit kanatlarını ayrı ayrı ölçüsünün alınması doğru olacaktır.

Tek parça şeklinde alınan ölçü sonucunda jaluzi perdemizde tek parça şeklinde hazırlanacak bu sebeple tek kanadı açmak istediğimizde tüm jaluziyi kaldırmamız gerekecektir.

Jaluzi ölçüsü alırken pencere kolunun pencerenin neresine geldiği de ölçülmelidir. Jaluzi eğer kornişe takılarak kullanılacaksa kornişin bitim yerinden jaluzinin biteceği yere kadar olan yükseklik ölçülmeli, eğer jaluzi tavana monte edilecekse ölçü tavandan, jaluzinin bitmesini istediğiniz yere kadar ölçü alınmalıdır.

Ayrıca piyasada hazır ölçülere sahip jaluzi perdelerde satılmaktadır. Fakat bu perdelerin ölçüleri belli standartlarda olduğu için bu tip hazır jaluzilerde ara ölçülerin bulunması pek mümkün olmamaktadır.

Bu sebeple jaluzi perde alırken doğru ölçü ile jaluzi imalatı yapan bir perdeciden jaluzi perde satın alınmalıdır.

Jaluzi perde bakımı ve temizliği nasıl yapılır öğrenmek için buraya tıklayın.