En yakın perdeci

Home&Tex fuarı sektöre can verdi

Sektör haberleri
Home&Tex fuarı sektöre can verdi

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ve CNR Holding işbirliğiyle düzenlenen Home&Tex Fuarı, 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında ev tekstili ve dekorasyon dünyasını buluşturan büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Dört yıl gibi kısa bir sürede dünyanın önemli ev tekstili ve dekorasyon fuarlarından biri haline gelen Home&Tex Fuarı, bu yıl da CNR EXPO Yeşilköy'de yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişinin ziyaret ettiği ve sektörün yoğun katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, 1 milyar doları aşan iş hacmine ulaşıldı.

Yabancı Ziyaretçiler Fuarı Zenginleştirdi

Yerli - yabancı, 600'den fazla markaya ev sahipliği yapan Home&Tex Fuarında, pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılaşıldı. Türki Cumhuriyetler, Rusya, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kuzey Afrika'dan da fuara nitelikli ziyaretçinin gelmesi katılımcıların yüzünü güldürdü. Fuara gelen alım heyetleri ile bireysel yabancı alıcılar, Home&Tex 'in katılımcı firmalarıyla iş bağlantıları kurdu. Fuarın yabancı ziyaretçi sayısı beklentilerin de üzerine çıktı. Türkiye'nin tasarım ve inovatif ürünlerdeki gücünü fuarda gören yabancı alıcılar, yüklü miktarda siparişler verdi. Fuar, Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi yoğunluğuyla da dikkat çekti. Ürdün, Filistin, Mısır ve Umman başta olmak üzere, pek çok ülkeden gelen alım heyetleri, Türk ev tekstili ürünlerinin yüksek kalitesine hayran kaldı.

1 Milyar Dolarlık İş Hacmi

Rusya'dan gelen bine yakın alıcıyı fuarda ağırladıklarını belirten TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, "Organizasyonumuza Ruslar akın ettiler. Bizi tercih etmelerinin en büyük nedeni kreatif ürünlere sahip olmamızdır. Home-Tex Fuarı ile Ruslar yeni ürünlere ulaşma fırsatı yakaladı. Bu fuar amacına ulaşmış ve sektörümüze hareketlilik getirmiştir. Fuar ile birlikte sektöre milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluştuğunu düşünüyoruz. Sadece Ruslarla yapılan görüşmeler bile ciddi bir iş hacmi oluşturacak. Aydın, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, fuarın ülke sorunlarına ilaç gibi geldiğini ifade ederek, Home&tex 'in sektör ihracatını ve iç piyasayı hareketlendiren iyi bir organizasyon olduğunu söyledi.

İnovatif Ürünlere Büyük İlgi

Sektörde öncü firmaların katılımıyla gerçekleşen fuarda sergilenen ürünler büyük ilgi gördü. Yanmayan, havayı temizleyen ürünlerin yanı sıra, zevke hitap eden şık ve kullanışlı ev tekstilleri de büyük beğeni topladı. 40 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda, perdeden döşemelik kumaşa, uyku ve yatak odası ürünlerinden dekorasyon ürünlerine, duvar kaplamalarından yer kaplamalarına kadar ev tekstili ve dekorasyonuna ait tüm ürünler bir arada sergilendi. Fuara katılanlar, ev tekstili ve dekorasyon dünyasındaki son gelişmeleri ve trendleri yakından görme fırsatı yakaladı.

Ulusal Bütünlüğün Simgesi; Türkiye Haritası

Sektör temsilcilerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği fuarda, Türkiye'nin tüm illeri, farklı renk ve desendeki kumaşlarla kaplanarak, o farklılıklardan uyumlu bir bütünü varış sembolize edildi. TETSİAD, fuar alanında yaptığı bu anlamlı çalışmayı, " Biz milletiz ” kısa filmi ile bütünleyerek, tüm ziyaretçilerin beğenisini aldı. Sosyal medyada ses getiren bu çalışma, daha uzunca bir süre konuşulacak gibi.

Kaynak: TETSİAD.